In de Landwinkel...

We genieten nog even van de Delcorf zomerappel! Deze appel is heerlijk als handappel, maar ook voor appelmoes en appeltaart is hij geschikt.

Ook Elstar is er nu weer, nu nog wat hard en zuur maar op de fruitschaal rijpt hij al snel aan. Rijpe handpeer, B-Hardy; een sappig peertje uit eigen boomgaard!

Geniet ook nog even van het zachte fruit zoals pruimen, bessen, aardbeien en frambozen!

Herfst...

De herfst komt er weer aan, je voelt het buiten 's morgens en 's avonds aan de temperatuur en in de winkel zie je het aan de producten zoals de herfst-bakmixen en de biologische pompoenen van boer Dingemanse uit Biggekerke, met gratis recept voor cake en soep! Weer allemaal lekkere dingen om te koken en te bakken! Dit geeft gezelligheid in huis en een heerlijke geur in de keuken!

Nieuw product: 3L tappen

Op de appelplukdag zijn er weer veel nieuwe pakken sap geperst van de Delcorf appels, zonder toegevoegde suikers o.i.d. Dus weer pure appelsap vers van de pers! Nu ook de kleine 3-liter pakken: appelsap of appel-peren dubbelsap. Deze kleine tapjes zijn ook leuk om cadeau te doen!

Plukdag 15 september

De eerste plukdag is weer gepasseerd: een gezellige dag met enthousiaste plukkers!

Op 15 september bent u weer van harte welkom! Dan is er Elstar, en G. Wildeman en Winterriet (stoofperen) om te plukken. Er is weer een koffie/saptafel met vers gebak, en warme wafels voor het goede doel (www.compassion.nl). Kom met (klein)kinderen naar deze gezellige dag, op de fiets, met laarzen als het nat weer is! Trampolines en pony rijden voor de kids. Welkom van 10:00 - 16:00 uur, toegang gratis!

In de boomgaard...

Op 3 september zijn we gestart met de fruitoogst, dit zijn drukke weken. We plukken iedere dag met ongeveer 20 personen. Deze week de Conferenceperen, dan volgt de Elstar, daarna de latere soorten appels en peren. Dit fruit gaat direct de koelcellen in, zodat we het de hele winter kunnen bewaren. De appels bewaren we bij 2 graden, de peren bij 0,5 graden met een laag zuurstofgehalte. Daardoor staat de rijping stil.

Ondanks de hele droge zomerperiode waardoor het fruit bijna zonder regen/water is gegroeid, zijn de appels van redelijk formaat. De peren zijn helaas wel klein van formaat dit jaar. Doordat het water hier brak is, kunnen wij op ons bedrijf niet beregenen.

Informatie

- Het maandcadeau voor september is 1 pak appeltaartmix met 1 kg appels.

Afmelden voor deze nieuwsbrief / Bekijk de html-versie