In de Landwinkel...

Geniet nog even van de Delcorfappels, deze lekkere zomerappel is nog steeds te koop. Ook de Elstar is er weer, nu nog wat hard en zuur maar hij wordt vanzelf rijper op de fruitschaal!

Rijpe handperen: B. Hardy, een heerlijke sappige peer!

We genieten ook nog even van de frambozen, pruimen, bramen en aardbeien, zolang dit nog kan!

HERFST...

De herfst komt er weer aan, je voelt het buiten 's morgens en 's avonds aan de temperatuur en in de winkel zie je het aan de producten: stoofperen, goudreinet, spruitjes, zuurkool, de herfst-bakmixen... Weer allemaal lekkere dingen om te koken en te bakken! Dit geeft gezelligheid in huis en een heerlijke geur in de keuken!

Ook de biologische pompoenen van boer Dingemanse uit Biggekerke, met gratis recept voor cake en soep!

Plukdag 16 september

De eerste plukdag is weer gepasseerd, een mooie zonnige dag met veel enthousiaste plukkers!

Op 16 september bent u weer welkom! Dan is er Elstar en stoofperen (G. Wildeman en Winterriet) om te plukken. De koffie/saptafel met vers gebak, en warme wafels voor 's middags. De wafels en het verkoopkraam met speelgoed zijn dit jaar voor Woord en Daad. Kom met (klein)kinderen naar deze gezellige dag, op de fiets, met laarzen als het nat weer is! Trampolines en pony rijden voor de kids. Welkom van 10:00 - 16:00 uur, toegang gratis!

Meer informatie »
In de boomgaard...

Op 4 september zijn we gestart met de fruitoogst, dit zijn drukke weken. We plukken iedere dag met ongeveer 20 personen. Deze week de Conferenceperen, dan volgt de Elstar, daarna de latere soorten appels en peren. Dit fruit gaat direct de koelcellen in, zodat we het de hele winter kunnen bewaren. De appels bewaren we bij 2 graden, de peren bij 0,5 graden met een laag zuurstofgehalte. Daardoor staat de rijping stil.

Plukken

De pluk gebeurt met de treintjes, die u deze weken af en aan ziet rijden. De toppen van de bomen doen we met de 'hoogwerker', deze wordt bemand door onze 4 Poolse medewerkers, die ons ieder jaar komen helpen!

Informatie

Het stempelkaartcadeau voor de maand september: 1 fles appelsap en een pot stroop naar keuze (appel / appel-peer / appel-peer-cranberry / appel-peer-braam-pruim).

Afmelden voor deze nieuwsbrief / Bekijk de html-versie