In de Landwinkel...

Wat veel keus uit al dat heerlijke fruit! Appels: Elstar, Cox, Goudreinet, Wellant, Junami, Golden Delicious en zoete armgaard (stoofappel!). Peren: D. du Comice, Conference, Gieser Wildeman stoofpeer en Winterriet stoofpeer! Al deze soorten vindt u bij ons in de Landwinkel, allemaal eigen oogst!

Wintergroenten

De wintergroenten beginnen nu ook te komen, zoals de koolsoorten boerenkool (panklaar), en zuurkool (met runder- of varkensrookworst, van de slager!). Ook de erwtensoep en tomatensoep, of kook zelf eens heerlijke pompoensoep van de bio-pompoenen uit Biggekerke!

Er zijn weer Kweeperen!

Dit is een heel oud ras, die alleen nog aan hele oude (hoogstam) bomen groeien. Wij kregen er van onze buurman Matthijsse. U kunt er gelei en taart mee maken (recepten zijn verkrijgbaar). Ook dient de peer zich heel goed ter decoratie op een aardewerken schaal op de tafel of kast! Mooi te combineren met groen, sierappels of kalebasjes. Een echt herfst-stuk!

Oktober - kaasmaand

Kaas bij het ontbijt, bij de lunch, als tussendoortje, bij de borrel, in of over het eten en uiteraard ook als nagerecht. Kaas laat zich namelijk makkelijk combineren. Denk eens aan een geitenkaasje uit de oven met honing en gebakken spekjes, geraspte kaas over de ovenschotel, of een plak boerenkaas op de boterham, pittig met mosterd of lekker fris met wat rucola en tomaat.

Na de Lentemelange en de Zomermelange nu ook de Herfstmelange! Het proberen waard!

Eindejaarsgeschenken

Het is nog maar oktober, maar wij zitten er klaar voor! Een mooie kerstpakketten show, een tafel vol leuke aardigheidjes, servetten, kaarsjes, servies en nog veel meer! Laat u verrassen en verras anderen! Alles naar wens samen te stellen, voor oppas, buren, werknemers, relaties...

Lees meer... »
In de boomgaard...

De plukdagen (dit jaar 3x) liggen weer achter ons. Mooie gezellige dagen met veel fanatieke plukkers! Iedereen bedankt voor uw komst!

Informatie

Oktober = Kaasmaand, daarom deze maand een stuk kaas naar keuze voor de punten!

Afmelden voor deze nieuwsbrief / Bekijk de html-versie