In de Landwinkel...

Wat veel keus uit al dat heerlijke fruit! Appels: Elstar, Cox, Goudreinet, Wellant, Junami, Golden Delicious en zoete armgaard (stoofappel!). Peren: D. du Comice, Conference, Gieser Wildeman stoofpeer en Winterriet stoofpeer! Al deze soorten vindt u bij ons in de Landwinkel!

Wintergroenten

De wintergroenten beginnen nu ook te komen, zoals de koolsoorten boerenkool (panklaar), en zuurkool (met runder- of varkensrookworst, van de slager!). Ook de erwtensoep en tomatensoep, of kook zelf eens heerlijke pompoensoep van de bio-pompoenen uit Biggekerke!

Product van het seizoen: de Kweepeer

Dit is een heel oud ras, die alleen nog aan hele oude (hoogstam) bomen groeien. Wij kregen er van onze buurman Matthijsse. U kunt er gelei en taart mee maken (recepten zijn verkrijgbaar). Ook dient de peer zich heel goed ter decoratie op een aardewerken schaal op de tafel of kast! Mooi te combineren met groen, sierappels of kalebasjes. Een echt herfst-stuk!

Oktober - Kaasmaand

Kaas bij het ontbijt, bij de lunch, als tussendoortje, bij de borrel, in of over het eten en uiteraard ook als nagerecht. Kaas laat zich namelijk makkelijk combineren. Denk eens aan een geitenkaasje uit de oven met honing en gebakken spekjes, geraspte kaas over de ovenschotel, of een plak boerenkaas op de boterham, pittig met mosterd of lekker fris met wat rucola en tomaat.
Koken met kaas geeft ontelbare mogelijkheden. Voor iedere smaak is er wel een kaas te vinden en met iedere kaas zijn weer heerlijke recepten te bedenken.

Bezoek onze winkel en proef en ontdek de lekkerste kazen van onze Landwinkel!

In de boomgaard...

Het fruit is bijna geoogst, er hangen nog wat restjes van de laatste soorten. Het fruit is nu in de koelcellen opgeslagen.

Op 15 september was de laatste appelplukdag voor dit jaar. Wat een prachtige dag! Met ruim 20 graden voelde het zomers aan. Er gingen veel kilo's appels en stoofperen mee naar huis. Met 's middags warme wafels, koffie e.d. was het voor velen een gezellig dagje uit.

Bomen rooien

Na de pluk wordt altijd de kwaliteit van de bomen beoordeeld. Elk jaar wordt er een gedeelte oude bomen vervangen door nieuwe jonge bomen zodat de productie en kwaliteit optimaal blijft.

Informatie

- Oktober is de kaasmaand, dus deze maand voor 250 punten 1 stuk kaas naar keuze.

- Aanbieding: Deze maand ook voor 400 spaarpunten een 5 liter appel-kersentap gratis!

Afmelden voor deze nieuwsbrief / Bekijk de html-versie