In de Landwinkel...

Wat veel keus uit al dat heerlijke fruit! Appels: Elstar, Cox, Goudreinet, Wellant, Junami, Golden... Peren: D. du Comice, Conference, Gieser Wildeman stoofpeer en Winterriet stoofpeer! Al deze soorten vindt u bij ons in de Landwinkel!

Wintergroenten

De wintergroenten beginnen nu ook te komen, zoals de koolsoorten boerenkool (panklaar), en zuurkool (met runder- of varkensrookworst, van de slager!). Ook de erwtensoep en tomatensoep, of kook zelf eens heerlijke pompoensoep van de bio-pompoenen uit Biggekerke!

Oktober - Kaasmaand

Kaas bij het ontbijt, bij de lunch, als tussendoortje, bij de borrel, in of over het eten en uiteraard ook als nagerecht. Kaas laat zich namelijk makkelijk combineren. Denk eens aan een heerlijke Parmesan over de pasta, een geitenkaasje uit de oven met honing en gebakken spekjes, geraspte kaas over de ovenschotel, of een plak boerenkaas op de boterham, pittig met mosterd of lekker fris met wat rucola en tomaat.
Koken met kaas geeft ontelbare mogelijkheden. Voor iedere smaak is er wel een kaas te vinden en met iedere kaas zijn weer heerlijke recepten te bedenken.

Bezoek onze winkel en proef en ontdek de lekkerste kazen van onze Landwinkel!

In de boomgaard...

Al het fruit is geoogst en in de koelcellen opgeslagen. Op 16 september was de laatste appelplukdag, helaas met veel regen. Ondanks de regen waren er toch veel fanatieke plukkers! Zeker de lekkere stoofperen waren favoriet. Er gingen heel wat kilo's mee naar huis en ook wat modder aan de schoenen en laarzen...! De warme wafels op deze herfstdag waren heerlijk. Iedereen bedankt voor uw komst!

Bomen rooien

Na de pluk wordt altijd de kwaliteit van de bomen beoordeeld. Elk jaar wordt er een gedeelte oude bomen vervangen door nieuwe jonge bomen zodat de productie en kwaliteit optimaal blijft.

Informatie

Oktober = Kaasmaand!

Daarom deze maand voor de volle stempelkaart een stuk kaas naar keuze!

Afmelden voor deze nieuwsbrief / Bekijk de html-versie